#281: Jak můžu smazat svůj účet na Facebooku?

Smazat účet na Facebooku není žádná sranda. Facebook dělá vše proto, abychom u něj jako uživatelé zůstali, a tak se snaží možnost smazat účet co nejvíce schovat. Na hlavní stránce nastavení svého účtu tak tuhle možnost nenajdete, je zde pouze možnost deaktivovat účet

Jaký je rozdíl mezi deaktivací účtu a jeho smazáním?

Deaktivace znamená, že si účet můžete kdykoliv zase obnovit. Účet pouze pozastavíte, ale kdykoliv se k němu můžete znovu přihlásit. (Více informací zde.)

Smazání účtu znamená, že účet smažete nenávratně. Zmizí všechny vaše fotky, příspěvky atd.

Vtipné na tom ale je, že poté, co zvolíte odstranění účtu, rozběhne se vám měsíční lhůta, během níž můžete smazání účtu zrušit. Dříve byla tato lhůta „jen“ 14 dní, nyní ale Facebook oznámil, že ji prodlužuje na měsíc.

Jak tedy účet odstranit?

Klikněte na Nastavení svého účtu, poté vstupte do sekce Vaše informace na Facebooku. Zde jako poslední položku najdete Odstranění vašeho účtu a informací.

Po prokliknutí této možnosti vám Facebook nabídne stažení všech informací, nastavení správců stránek, které spravujete (díky bohu za tuhle možnost!) a poté už můžete začít svou měsíční lhůtu před smazáním 🙂

Další články z kategorie:

CBRE mockup

CBRE

Správa Facebooku a LinkedIn pro předního poskytovatele služeb pro komerční nemovitosti a investice do nich

Přečíst celé